Malinowy sernik na zimno

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 2 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Maliny jeszcze wiszą na krzewach, to dobra okazja do przygotowania malinowego sernika na zimno, jeśli jednak nie macie dostępu do świeżych malin nic nie stoi na przeszkodzie, by ciasto przygotować z mrożonych owoców.

  • 2 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g półtłustego twarogu
    250 g malin (świeżych lub mrożonych)
    2 opakowania galaretki malinowej
    2 szklanki wrzątku
    1 szklanka śmietanki 30%
    100 g cukru pudru
    biszkopty do wyłożenia formy

    Dekoracja:
    bita śmietana
    maliny (mogą być mrożone)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Sernik na zimno Desery

Malinowy sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg przepuszczamy przez maszynkę co najmniej dwukrotnie, im drobniejszy będzie tym lepiej (można również kupić już zmielony dobrej jakości).

    Świeże maliny od razu blendujemy na mus, mrożone najpierw trzeba rozmrozić. Mus przecieramy przez gęste sitko.

    Galaretki rozpuszczamy we wrzątku i studzimy.

    Do twarogu dodajemy cukier puder, śmietanę i mus malinowy, ucieramy, a następnie stopniowo dodajemy chłodne galaretki.

    Formę o średnicy 21 cm wykładamy folią spożywczą. Na dnie układamy biszkopty i wylewamy masę serową, odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.

    Przed podaniem dekorujemy malinami i bitą śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Owoce Sery Ser biały Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Na zimno Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować