Lekki, delikatny torcik, w sam raz dla dwulatka. Mój synek uwielbia wyjadać z niego malinki rękoma, a potem z wielkim uwielbieniem smakować puszystą bitą śmietanę!
Malinowy kosz natanka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowujemy filiżankę kawy inki. Maliny opłukujemy i zostawiamy do wysuszenia. Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem i śmietanfixem na sztywną pianę.
2.Układamy na talerzu obok siebie 5 biszkoptów. Polewamy dość obficie kawą inką. Na to kładziemy bitą śmietanę i maliny.
3.Kolejna warstwa tak samo - biszkopty (możne nasączyć z góry i z dołu inką), bita śmietana, maliny. Trzecia warstwa - biszkopty nasączone z inką.
4.Torcik dookoła smarujemy bitą śmietaną i otaczamy postawionymi na sztorc (suchymi) biszkoptami. Wtedy na samej górze kładziemy warstwę śmietany i posypujemy do krawędzi malinami. Na koniec koszyczek związujemy wstążeczką :)
Komentarze