Malinowy kosz Natanka

0 (0 ocen)

  • 15 min

Lekki, delikatny torcik, w sam raz dla dwulatka. Mój synek uwielbia wyjadać z niego malinki rękoma, a potem z wielkim uwielbieniem smakować puszystą bitą śmietanę!

  • 15 min

Składniki:

  • ok. 37 podłużnych biszkoptów
    2 łyżeczki kawy inki
    3 opakowania kremówki (200ml)
    2 łyżki cukru pudru
    2 śmietanfixy
    ok. 1,5 koszyczka malin

Malinowy kosz natanka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy filiżankę kawy inki. Maliny opłukujemy i zostawiamy do wysuszenia. Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem i śmietanfixem na sztywną pianę.
  • 2. Układamy na talerzu obok siebie 5 biszkoptów. Polewamy dość obficie kawą inką. Na to kładziemy bitą śmietanę i maliny.
  • 3. Kolejna warstwa tak samo - biszkopty (możne nasączyć z góry i z dołu inką), bita śmietana, maliny. Trzecia warstwa - biszkopty nasączone z inką.
  • 4. Torcik dookoła smarujemy bitą śmietaną i otaczamy postawionymi na sztorc (suchymi) biszkoptami. Wtedy na samej górze kładziemy warstwę śmietany i posypujemy do krawędzi malinami. Na koniec koszyczek związujemy wstążeczką :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy