Malinowy chłodnik z pieczonymi bezami

5 (167 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Smaczny chłodnik i jeszcze smaczniejszymi bezami. Pychotka...

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 50 dag. malin
    4 łyżki cukru pudru
    1 szklanka kefiru
    1 szklanka jogurtu
    Bezy:
    1 białko
    3 łyżki cukru pudru
    Dodatkowo:
    kilka całych malin
    listki np. mięty czy słodkiego ziela asteckiego
    blaszka wyłożona papierem do pieczenia
Wystaw ocenę:

5 (167 ocen)

Zobacz również:

Zupy Chłodnik

Malinowy chłodnik z pieczonymi bezami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Maliny mieszam z cukrem, przecieram przez sito. Do malin dodaję jogurt i kefir, mieszam, wstawiam do lodówki.
  • jk 2. Białko ubijam ze szczyptą soli na sztywno, dodaję cukier i ubijam. Masę nakładam małymi porcjami na blaszkę. Piekę 30 minut w temp. 120 stopni. Studzę. Na talerze nakładam chłodnik, bezy, maliny i świeże listki. Podaję.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Na zimno Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować