MAKOWIEC JAPOŃSKI

4.49 (179 ocen)

  • 1 godz. 10 min

"Nie obfitość wiedzy, ale wewnętrzne odczuwanie i smakowanie rzeczy zadowala i nasyca duszę"

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 40 dag maku suchego
    1 margaryna
    40 dag cukru pudru
    60 dag jabłek
    9 jajek
    8-9 łyżek kaszy manny
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 szklanka włoskich orzechów-pokrojonych
    10 dag rodzynek
Wystaw ocenę:

4.49 (179 ocen)

Zobacz również:

Desery

Makowiec japoński - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mak sparzyć we wrzącym mleku, wystudzić, przekręcić przez maszynkę 2 razy.
    Jabłka obrać zetrzeć na grubej tarce.
    Margarynę utrzeć z cukrem na puch, dodawać powoli żółtka, przekręcony mak, jabłka (starte), kaszę mannę i pozostałe składniki.Na końcu dodajemy pianę z białek, delikatnie mieszamy.
    Pieczemy w temp.170* około 40-45 minut.
    Po upieczeniu ciacho polać polewą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Mak Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować