Makowiec

0 (0 ocen)

  • 60 min

Jest delikatny, puszysty, po prostu doskonały. Robię go na każdą okazję.

  • 60 min

Składniki:

  • 0,5 kg maku, 35 dkg cukru, 8 jaj, 10 dkg bułki tartej, zapach migdałowy,1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Makowiec Desery Ciasto

Makowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mak sparzyć wrzątkiem,a następnie przekręcić przez maszynkę. Żółtka utrzeć z połową cukru. Mak ucierać mikserem i dodawać utarte żółtka, bułę tartą, proszek do pieczenia, zapach. Ubić pianę z białek z resztą cukru i dodać do masy makowej delikatnie mieszając.

Porady

Piec na pergaminie około 30-40 minut.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować