Makaronikowy mazurek

4.48 (186 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Uwielbiam migdały w każdej postaci . Ten mazurek jest bardzo prosty w wykonaniu i przepyszny . On nie może się nie udać.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 4 białka
    15 dag cukru
    15 dag migdałów
    10 dag daktyli
    sok z ½ cytryny
    laska wanilii
    bakalie, czekolada, płatki migdałów, zesty pomarańczowe do przybrania

    forma do pieczenia kwadratowa 23x23cm
Wystaw ocenę:

4.48 (186 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Makaronikowy mazurek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. . Sparz migdały, przesusz i zmiel w maszynce do orzechów
    2. Daktyle posiekaj w drobne paseczki
    3. Ubij pianę , dodaj cukier nadal ubijając- piana powinna być gęsta jak na włoską bezę
    4. Wymieszaj delikatnie składniki, dodaj sok z cytryny i delikatnie wymieszaj składniki
    5. Otrzymane ciasto wylej do wyłożonej papierem do pieczenia formy .
    6. Wstaw ciasto do średnio gorącego piekarnika( tutaj 120*C) i zapiekaj ok. 1 godziny.
    7. Upieczone ciasto przestudź i przybierz dekoracyjnie


    Czas przygotowania ok. 90 minut

Porady

Ponieważ głównym składnikiem ciasta jest piana , powinno byc ona pieczone w srednio nagrzanym piekarniku

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować