Makaron ze szpinakiem, pomidorami i mozzarellą

4.51 (162 ocen)

  • 30 min

W ciepły dzień warto przygotować coś lekkiego, ale pożywnego. Połączenie makaronu pełnoziarnistego z sosem szpinakowym z pomidorami, mozzarrelą i ziołami to mój przepis na szybki, letni obiad.

  • 30 min

Składniki:

  • 200 g makaronu pełnoziarnistego
    1 czerwona cebula
    250 g świeżego szpinaku (umytego i wysuszonego)
    2 pomidory
    1 kulka mozzarelli
    sól
    pieprz
    olej rzepakowy
    2 łyżeczki ziół dalmatyńskich
Wystaw ocenę:

4.51 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron ze szpinakiem, pomidorami i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotuj w osolonym wrzątku.
  • 2. Na oleju podsmaż pokrojoną cebulę, posól.
  • 3. Gdy cebula zmięknie, dodaj szpinak. Smaż, aż zmięknie.
  • 4. Dodaj zioła dalmatyńskie, porwaną na paseczki mozzarellę oraz pokrojone w kostkę pomidory (zostaw kilka kostek do posypania gotowego dania).
  • 5. Podgrzewaj, aż mozzarrela zacznie się topić i utworzy jednolity sos.
  • 6. Makaron wymieszaj z sosem, posyp pomidorem i podawaj.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron pełnoziarnisty Pomidor Szpinak Zioła

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować