Pół opakowania makaronu świderki ( tak dla 3 osób)
200 g pieczarek
100 g szpinaku
1/2 cebuli
2 ząbki czosnku
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżeczka oregano
2 łyżki masła
100 ml śmietanki 30 %
100 g białego sera
Makaron ze szpinakiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Czosnek obrać i pokroić. Pieczarki umyć , obrać i pokroić w pół plastry i wrzucić na patelnię . Odparować wodę z pieczarek później dodać masło, cebulkę i czosnek. Dodać oregano i sos sojowy. Jak cebula będzie miękka to dodać szpinak ( umyty i osuszony ręcznikiem). I po chwili smażenia dodać śmietankę i biały ser. Chwilę podgotować. Jeżeli sos będzie za rzadki
to dodać 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej. Doprawić solą i pieprzem do smaku. W międzyczasie ugotować makaron. I podawać z makaronem można posypać natką pietruszki.
Komentarze