Makaron ze szpinakiem i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Szybkie bezmięsne danie na obiad.

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Pół opakowania makaronu świderki ( tak dla 3 osób)
    200 g pieczarek
    100 g szpinaku
    1/2 cebuli
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki sosu sojowego
    1 łyżeczka oregano
    2 łyżki masła
    100 ml śmietanki 30 %
    100 g białego sera
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania z makaronem

Makaron ze szpinakiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Czosnek obrać i pokroić. Pieczarki umyć , obrać i pokroić w pół plastry i wrzucić na patelnię . Odparować wodę z pieczarek później dodać masło, cebulkę i czosnek. Dodać oregano i sos sojowy. Jak cebula będzie miękka to dodać szpinak ( umyty i osuszony ręcznikiem). I po chwili smażenia dodać śmietankę i biały ser. Chwilę podgotować. Jeżeli sos będzie za rzadki
    to dodać 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej. Doprawić solą i pieprzem do smaku. W międzyczasie ugotować makaron. I podawać z makaronem można posypać natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Pieczarki Szpinak Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować