Makaron ze szpinakiem i łososiem

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zdrowy obiad

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ok. 300 g fileta z łososia
    1 czerwona cebula
    3 ząbki czosnku
    150 g groszku mrożonego
    120 g szpinaku
    200 g ugotowanego makaronu pełnoziarnistego
    sól, pieprz
    przyprawa do ryb
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Makaron ze szpinakiem i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia posypać przyprawą do ryb i ugotować na parze. Cebulę obrać i posiekać, wrzucić na patelnię, podsmażyć, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, a następnie szpinak i groszek. Całość podsmażyć około 10 minut, można podlać wodą z gotowania makaronu. Doprawić do smaku. Ugotowany makaron wymieszać ze szpinakiem, a następnie z rozdrobnionym łososiem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować