Makaron ze szpinakiem

4.5 (152 ocen)

Makaron z dodatkiem szpinaku to pyszny obiadek bez mięsa. Bardzo szybko się robi i wszystkim smakuje, również mięsożercom.

Składniki:

  • 250 g makaronu pappardelle
    450 g mrożonego szpinaku
    2-3 ząbki czosnku
    pół kostki sera sałatkowego a'la feta
    sól z pieprzem
    3-4 łyżki kwaśniej śmietany
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wstawić wodę na makaron. Na patelnię wrzucić szpinak i rozmrozić, odparować nieco wodę. Następnie dodać zmiażdżony czosnek i pokruszony ser. Dodać śmietanę i doprawić do smaku solą z pieprzem. Dokładnie wymieszać aby składniki się połączyły. Makaron ugotować al'dente, osączyć z nadmiaru wody i dodać do szpinaku. Wszystko dokładnie wymieszać i podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Makaron Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować