Makaron ze szpinakiem

4.51 (174 ocen)

  • 30 min

Makaron, który zrobiłam z kotletami sojowymi zamiast mięsa. Nie było większej różnicy.

  • 30 min

Składniki:

  • -opakowanie makaronu rurki
    -opakowanie mrożonego szpinaku
    -kostka sera typu feta
    -4 ząbki czosnku
    -opakowanie kotletów sojowych
    -olej do smażenia
    -sól, pieprz, przyprawa do kurczaka
Wystaw ocenę:

4.51 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy według wskazań na opakowaniu, odcedzamy i zostawiamy.
  • 2. Kotlety sojowe moczymy w ciepłej wodzie z solą, odcedzamy, kroimy w paski i podsmażamy na oleju. W trakcie smażenia posypujemy je pieprzem i przyprawą do kurczaka.
    Kiedy są już rumiane, wrzucamy szpinak i dusimy tak długo aż szpinak rozpuści się i odparuje z niego woda. Na patelnię dodajemy czosnek i fetę pokrojoną w kostkę, podgrzewamy tylko chwilę żeby ser nie rozpuścił się za bardzo. Wrzucamy na patelnię makaron i mieszamy. Podgrzewamy chwilę i podajemy.

Porady

Sos najlepiej przygotować na dużej patelni albo w głębokim garnku żeby móc potem wsypać w to paczkę makaronu i wymieszać.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować