Makaron z tuńczykiem i kukurydzą

4.49 (202 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Szybki pomysł na obiad.

Składniki:

  • 3 gniazdka makaronu Tagliatelle

    1 puszka tuńczyka w sosie własnym

    1/2 puszki kukurydzy konserwowej

    1/2 czerwonej cebuli

    2 ząbki czosnku

    3 łyżki oliwy

    4 łyżki śmietany 12%

    kilka listków natki pietruszki

    szczypiorek

    sól pieprz

    szczypta chili
Wystaw ocenę:

4.49 (202 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z tuńczykiem i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente. Na patelni podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek. Następnie dodać osączonego tuńczyka i chwilę przesmażyć. Kolejno dodać śmietanę i kukurydzę, całość doprawić solą, pieprzem i chili, całość wymieszać i podsmażać, dodać posiekaną natkę pietruszki. Jeżeli sos będzie zbyt gęsty dolać mleka, aż powstanie sos o odpowiedniej gęstości. Tak przygotowany sos podawać z makaronem. Obficie posypać szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować