Makaron z tuńczykiem i kaparami

4.48 (165 ocen)

Pomysł na szybki obiad. Makaron najlepiej pappardelle- szerokie wstążki z dodatkiem tuńczyka i kaparów. Proste i bardzo smaczne danie.

Składniki:

  • 400 g makaronu
    2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
    150 ml śmietanki 30 %
    1 cebula
    2-3 łyżki kaparów
    olej do smażenia
    sól z pieprzem
Wystaw ocenę:

4.48 (165 ocen)

Zobacz również:

Desery Dania z makaronem

Makaron z tuńczykiem i kaparami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wstawić wodę na makaron. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Tuńczyka osączyć z zalewy. Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju i zeszklić pokrojoną cebulę. Następnie dodać osączonego tuńczyka i kapary. Dodać śmietankę i dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą z pieprzem. Chwilę jeszcze dusić aby składniki sie połączyły. Makaron ugotwać al dente i osączyć. Wrzucić do sosu i dokładnie wymieszać. Nakładać na talerze.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Makaron Tuńczyk Śmietanka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować