Makaron z szynką i pieczarkami w sosie pomidorowo-śmietanowym

4.5 (174 ocen)

  • 20 min

Pyszny i szybki obiad.

  • 20 min

Składniki:

  • dla 2 - 3 osób:
    ok. szklanki posiekanej w kostkę szynki,
    ok. 200-250 g pieczarek,
    cebula,
    2-3 ząbki czosnku,
    mały słoiczek koncentratu pomidorowego,
    ok. 1/2 - 3/4 szklanki śmietanki kremówki (może być też 18%) - lub do smaku,
    sól, pieprz, bazylia, oregano, tymianek, posiekana natka pietruszki
    starty parmezan,
    makaron do podania
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Makaron z szynką i pieczarkami w sosie pomidorowo-śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę i czosnek drobno posiekać. Składniki przesmażyć, dodać szynkę, po kilku minutach zalać wszystko koncentratem i śmietanką, doprawić do smaku. Mieszać i poczekać, aż sos zgęstnieje. Danie podawać z makaronem posypane natką pietruszki i startym parmezanem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować