Makaron z sosem szpinakowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1/Makaron zagotuj w osolonej wodzie do miękości
2/Na patelni rozgrzej olej i wrzuć szpinak ( w moim przypadku zamrożony),rozdrobniony lub ugnieciony czosnek,dodaj pieprz ziołowy i wszystko mieszaj aż szpinak się rozpuści.
3/Do rozpuszczonego szpinaku dodaj ser pleśniowy,śmietanę,ser topiony,1/2 kostki mięsnej i wszystko zamieszaj
4/Do gorącego sosu dodaj ugotowany makaron,jeśli sos jest zbyt gęsty dodaj wody z makaronu i chwilę wszystko mieszaj
5/Na końcu dodaj 2 surowe jajka ,wszystko zamieszaj i gotowe
6/Do dekoracji na talerzu urzylam gotowego sosu balsamicznego
Smacznego!!
Porady
Jeśli nie lubisz smaku serów możesz pominąć te składniki dot.serów
Komentarze