Makaron z pesto z liści rzodkiewek

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na bardzo pyszny makaron z pesto. które przygotowałam z liści rzodkiewek. Polecam na obiad.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • na pesto
    60 gram orzechów ziemnych
    60 gram liści rzodkiewek
    2 ząbeki czosnku
    4 łyżki parmezanu
    15 łyżek oleju
    1 łyżka soku z cytryny
    sól - do smaku
    ponadto:
    makaron spaghetti
    3 łyżki startego parmezanu
    listki rzodkiewki do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sok Dania z makaronem

Makaron z pesto z liści rzodkiewek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makaron z pesto z liści rzodkiewek 1. Od liści rzodkiewek odrywamy ogonki i myjemy, przekładamy na cedzak i odsączamy z wody.
    Orzechy ziemne obieramy ze skorupki i brązowej skórki, a następnie kroimy na mniejsze części. Czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę, ser ścieramy na tarce. Listki rzodkiewki kroimy.
    Do kielicha blendera wlewamy olej i dokładamy orzechy blendujemy. Dokładamy pozostałe składniki i dokładnie blendujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Ugotowany makaron przekładamy do miski i dodajemy pesto, mieszamy.
    Przekładamy na talerze i posypujemy startym na małych oczkach tarki parmezanem. Przed podaniem dekorujemy listkami rzodkiewki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Makaron Orzechy Parmezan Sok z cytryny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować