Makaron z patelni

0 (0 ocen)

  • 30 min

Uwielbiam makaron:)

  • 30 min

Składniki:

  • - 300 g makaronu (może być różnego rodzaju)
    - 150 g wędliny w plastrach
    - duża cebula
    - 2 ząbki czosnku
    - szklanka groszku konserwowego
    - 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    - oliwa do smażenia
    - przyprawa uniwersalna, pieprz mielony, bazylia
    - kilka gałązek zielonej pietruszki

Makaron z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • makaron z patelni 1. 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy. Jeśli używamy różnego rodzaju makarony każdy należy ugotować oddzielnie;
    2. Wędlinę i cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na oliwie z dodatkiem przypraw. Pod koniec smażenia dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, koncentrat pomidorowy;
    3. Mieszamy dokładnie z ugotowanym makaronem, groszkiem konserwowym i posiekaną zieloną pietruszką;
    4. Przed podaniem można posypać startym drobno żółtym serem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy