Makaron z mięsem mielonym i warzywami

4.48 (185 ocen)

Potrawka z makaronem z papryką, cukinią i pieczarkami z dodatkiem sera feta.

Składniki:

  • 350 g makaronu świderki
    250 g mięsa mielonego indyczego
    150 g pieczarek
    2 żółte papryki
    2 małe cukinie
    1 puszka pomidorów
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    120 g sera feta
    oregano
    sól
    pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.48 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z mięsem mielonym i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makaron z mięsem mielonym i warzywami 1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
    Na patelni na niewielkiej ilości oleju podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę, czosnek przeciśnięty przez praskę. Następnie dodajemy mięso, smażymy do zbrązowienia. Wrzucamy pokrojoną paprykę, pieczarki, cukinię. Zalewamy pomidorami z puszki i pod przykryciem dusimy do zmięknięcia warzyw. Na koniec doprawiamy do smaku solą, pieprzem, oregano. Dodajemy makaron, dobrze mieszamy. Po zdjęciu z gazu całość posypujemy serem feta. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować