Makaron z kurczakiem, szpinakiem i szparagami pod beszamelem

4.5 (158 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Średni

Cos dla milosnikow szpinaku i szparagow :)

  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • - pierś z kurczaka pokrojona w kostkę: 1 sztuka
    - białe szparagi: 1 puszka
    - szpinak w liściach: 1 opakowanie
    - makaron dowolny: 200 gramów
    - mleko: 1.5 szklanki
    - mąka: 2 łyżki
    - masło: 2 łyżki
    - gałka muszkatołowa: 1 łyżeczka
    - sól, pieprz do smaku: 1 szczypta
    - żóltka: 2 sztuki
    - ząbek czosnku: 3 sztuki
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Makaron z kurczakiem, szpinakiem i szparagami pod beszamelem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy makaron w osolonej wodzie.
  • 2. Przygotowanie zaczynamy od pokrojenia kurczaka w drobna kosteczkę i podsmażeniu na oliwie.
  • 3. W tym samym czasie podsmażamy szpinak, dodając wycisniete ząbki czosnku, pieprz i sol. Pod koniec dodajemy odrobinę mleka i mieszamy.
  • 4. Roztapiamy masełko i dodajemy do niego make. Gdy uzyskamy jednolita masę dolewamy mleko i energicznie mieszamy by nie zrobiły się grudki ani sos się nie przypalił. Na koncu dodajemy zoltka. Zmniejszamy ogień i dodajemy przyprawy.
  • 5. Gdy sos zacznie się gotować wrzucamy do niego szparagi, następnie kurczaczka.
  • Makaron z kurczakiem, szpinakiem i szparagami pod beszamelem 6. Dodajemy makaron otoczony szpinakiem i sosem beszamelowym jak na zdjęciu poniżej. Przed rozpoczęciem jedzenia mieszamy...
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Makaron Szparagi Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować