Makaron z kurczakiem, szpinakiem i szparagami pod beszamelem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Gotujemy makaron w osolonej wodzie.
2.Przygotowanie zaczynamy od pokrojenia kurczaka w drobna kosteczkę i podsmażeniu na oliwie.
3.W tym samym czasie podsmażamy szpinak, dodając wycisniete ząbki czosnku, pieprz i sol. Pod koniec dodajemy odrobinę mleka i mieszamy.
4.Roztapiamy masełko i dodajemy do niego make. Gdy uzyskamy jednolita masę dolewamy mleko i energicznie mieszamy by nie zrobiły się grudki ani sos się nie przypalił. Na koncu dodajemy zoltka. Zmniejszamy ogień i dodajemy przyprawy.
5.Gdy sos zacznie się gotować wrzucamy do niego szparagi, następnie kurczaczka.
6.Dodajemy makaron otoczony szpinakiem i sosem beszamelowym jak na zdjęciu poniżej. Przed rozpoczęciem jedzenia mieszamy...
Smacznego :)
Komentarze