Makaron z kremowym szpinakiem

0 (0 ocen)

Niedawno odkryłam wędzony twaróg. Jego smak mnie zachwycił, dlatego staram się go wykorzystywać jak najczęściej. To mój pierwszy pomysł

Składniki:

  • 400 g makaronu
    400- 450 g mrożonego szpinaku
    125 g wędzonego twarogu
    2 łyżki mleka
    1 łyżeczka masła
    pieprz

Makaron z kremowym szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Makaron gotujemy al dente
    2. Podgrzewamy szpinak na patelni, doprawiamy pieprzem
    3. Do szpinaku dodajemy ser pokrojony w małą kostkę, mleko i masło, mieszając od czasu do czasu podgrzewamy przez ok.5 minut
    4. Nakładamy na makaron

Porady

Kremowego szpinaku możemy użyć też jako nadzienia do naleśników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy