Makaron z fetą i szpinakiem

4.5 (164 ocen)

  • 30 min

Aromatyczny szpinak obowiązkowo z nutą czosnku, ser feta, ugotowany makaron i obiad gotowy!

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki na 2-3 porcje:

    250 g makaronu
    300 g świeżego szpinaku
    1 łyżka masła
    2 ząbki czosnku
    200 ml śmietany "creme fraiche" (lub gęstej, kwaśnej 18%)
    sól, pieprz
    100 g sera feta
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z fetą i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al'dente, przelać na durszlak, odstawić.
  • 2. Na patelni rozgrzać masło. Wrzucić szpinak i wyciśnięte ząbki czosnku. Smażyć kilka minut, aż szpinak zmniejszy swą objętość i będzie miękki. Do szpinaku dodać śmietanę, wymieszać, zdjąć z ognia. Część sera feta pokruszyć, część pokroić w kostkę. Do sosu szpinakowo - śmietanowego dodać ugotowany wcześniej makaron i pokruszoną fetę. Delikatnie, lecz dokładnie wymieszać. Danie przełożyć na talerz i posypać kilkoma kostkami fety.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować