Makaron z fasolką i pomidorami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Lekkie, rześkie danie, które przywołuje śródziemnomorskie zwiewne, naturalne dania. Krótka paleta składników, a smaki…arcydzieło.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g szerokiego makaronu
    500 g pomidorów malinowych
    300 g zielonej fasolki szparagowej
    1/2 szklanki startego parmezanu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Makaron z fasolką i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makaron z fasolką i pomidorami 1. W tracie gotowania makaronu przygotowujemy sos.

    Pomidory sparzamy, kroimy w kostkę, usuwając stwardniałe części.
    Fasolkę oczyszczamy, kroimy na kawałki, przekładamy do rondla, zalewamy wrzątkiem na wysokość warzyw.
    Gotujemy pod przykryciem przez 5 minut.
    Dodajemy pomidory, starty parmezan. Dusimy pod przykryciem 10 minut.
    Do sosu dodajemy makaron, łączymy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Pomidor Warzywa Fasola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować