Makaron z dynią w delikatnym, kremowym sosie

0 (0 ocen)

  • 30 min

Delikatna, pyszna i sycąca. Dynia królowała w naszej letnio-jesiennej diecie.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 szklanki ugotowanego makaronu spaghetti
    duży kubek posiekanej dyni (bez miąższu z pestkami)
    ząbek czosnku
    mała cebula
    łyżka masła
    10 pieczarek
    100 ml śmietanki 30%
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sosy Dania z makaronem

Makaron z dynią w delikatnym, kremowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do rondla z grubym dnem wrzucamy pół łyżki masła i rumienimy cebulę pokrojoną w kostkę, a po chwili drobno posiekany czosnek. Dodajemy dynię i pod przykryciem dusimy dopóki się nie rozpadnie. Można delikatnie pomóc sobie tłuczkiem do ziemniaków. Na osobnej patelni, na pozostałym maśle dusimy pokrojone w plastry pieczarki, posypane dwoma szczyptami soli. Wszystko razem łączymy w rondlu, dodajemy śmietankę i na wolnym ogniu chwilę gotujemy. Doprawiamy, podajemy z makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Makaron Pieczarki Śmietanka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować