Makaron z białym serem i krówkami

5 (170 ocen)

  • 20 min

Makaron z białym serem na słodko to smak mojego dzieciństwa. Postanowiłam trochę przerobić tradycyjny przepis i tak powstało to danie, dodatkowo wzbogacone aromatyczną skórką pomarańczową i słodkimi krówkami. Pyszna propozycja na słodki obiad lub podwieczorek.

  • 20 min

Składniki:

  • - opakowanie makaronu świderki lub kolanka),
    - 25 dag białego sera,
    - 3 łyżki jogurtu naturalnego,
    - 2 łyżki cukru,
    - łyżeczka cukru waniliowego,
    - skórka i sok z 1/2 pomarańczy,
    - szczypta soli,
    - 4-5 krówek.
Wystaw ocenę:

5 (170 ocen)

Zobacz również:

Desery Dania z makaronem

Makaron z białym serem i krówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu ze szczyptą soli.
  • 2. Biały ser rozgnieć widelcem, utrzyj z cukrem, cukrem waniliowym, jogurtem naturalnym, sokiem i skórką z 1/2 pomarańczy na jednolitą masę.
  • 3. Krówki pokrusz. Gorący makaron wykładaj na talerze, kładź na nim porcję przygotowanego sera, posyp pokruszonymi krówkami, od razu podawaj.

Porady

Gotowe danie możesz dodatkowo posypać posiekanymi orzechami laskowymi.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować