Makaron z anchovies

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jeśli lubicie intensywny smak rybny, nie gardzicie makaronem i chcecie przyrządzić danie w przeciągu 20 minut, to z pewnością nie będziecie zawiedzeni. Potrawa przywodzi nadmorskie, letnie smaki. Ogromna ilość świeżej natki pietruszki, nadaje jej lekkości i świeżości.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g ulubionego makaronu

    80 g anchovies wraz z olejem

    2 łyżki pasty z suszonych pomidorów

    2 szalotki

    pieprz

    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Makaron z anchovies - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zaczynamy od makaronu, ponieważ w tym samym czasie będziemy przygotowywać resztę.



    Przygotowujemy go wg przepisu (zmniejszamy o minutę), zawartego na opakowaniu.



    Do dużego, rozgrzanego rondla, wrzucamy fileciki i posiekaną szalotkę. Szybko podsmażamy, dodajemy pastę. W tym samym czasie makaron odcedzamy, dodajemy do anchovies, szybko mieszamy, dolewamy wodę (około 100 ml) z gotowania makaronu. Całość doprawiamy pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować