Makaron w sosie pieczarkowym

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Makaron z sosem pieczarkowym to bardzo szybkie, smaczne, sycace danie na obiad, kolację, makaron dajemy jaki lubimy............SMACZNEGO!!!

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • olej rzepakowy 8 łyżek, cebula 1 sztuka większa, pieczarki 60 dag, kostka rosołowa 1 sztuka, śmietana 12% 200 gram, woda 4 szklanki, mąka pszenna 3 łyżki, pieprz mielony 3/4 łyżeczki, maggi w płynie - ile potrzeba, natka pietruszki 1/2 pęczka

Makaron w sosie pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makaron w soie pieczarkowym 1. Pieczarki obrać, pokroić, na gorącym oleju podsmażyć pokrojoną cebulę na złocisto, dodać pokrojone pieczarki i podsmażać z 5 minut mieszając, dodać kostkę rosołową.

    Śmietanę wymieszać z wodą, mąką i wlać do pieczarek, mieszać do zagotowania i zagęszczenia sosu, dodać pieprz czarny mielony, posiekaną natkę pietruszki, przyprawę w płynie maggi.

    Podać z ulubionym ugotowanym makaronem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy