Makaron spaghetti z bakłażanem, kaparami i pomidorami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 2 osób

Nieco inne wydanie spaghetti, bez mięsa, ale również z dużą ilością pomidorów i bardzo smacznie!

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 200g makaronu spaghetti
    2 bakłażany
    1 mały słoiczek kaparów w zalewie
    4 ząbki czosnku
    300ml passaty pomidorowej
    100g tartej mozzarelli
    sól, pieprz
    oliwa z oliwek

Makaron spaghetti z bakłażanem, kaparami i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  • 2. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy posiekany drobno czosnek i starte na dużych oczkach tarki bakłażany. Smażymy przez około 10 minut, do momentu aż bakłażany zmiękną i wyparuje z nich woda. Wtedy dodajemy passatę, kapary, sól i pieprz. Dusimy przez kolejne 10 minut. Dodajemy ugotowany makaron i mozzarellę. Dokładnie mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy