Smaczny i sycący makaron z przepisu mojej teściowej.
60 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
Makaron kolorowy 30 dag
Pomidory krojone w puszce 1 puszka
Śmietana kremówka 150 ml
Jajka 3 szt.
Szynka konserwowa 25 dag
Sól i pieprz do smaku
Tłuszcz do formy
Makaron po wiejsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie:
Makaron ugotować według opisu na opakowaniu, odcedzić i zahartować zimną wodą. Szynkę pokroić w grubą kostkę i wymieszać z makaronem i pomidorami. Jajka rozbełtać w śmietanie i przyprawami do smaku, zalać makaron. Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem, przełożyć przygotowany makaron. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 40 minut. Podawać z ketchupem lub dowolną surówką sezonową.
Komentarze