Makaron po wiejsku

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczny i sycący makaron z przepisu mojej teściowej.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Makaron kolorowy 30 dag
    Pomidory krojone w puszce 1 puszka
    Śmietana kremówka 150 ml
    Jajka 3 szt.
    Szynka konserwowa 25 dag
    Sól i pieprz do smaku
    Tłuszcz do formy

Makaron po wiejsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Makaron ugotować według opisu na opakowaniu, odcedzić i zahartować zimną wodą. Szynkę pokroić w grubą kostkę i wymieszać z makaronem i pomidorami. Jajka rozbełtać w śmietanie i przyprawami do smaku, zalać makaron. Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem, przełożyć przygotowany makaron. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 40 minut. Podawać z ketchupem lub dowolną surówką sezonową.

Komentarze

Podobne przepisy