Makaron po meksykańsku

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Prosty obiad na ostro :)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g zmielonej łopatki wieprzowej
    2 cebule
    1 puszka fasoli czerwonej
    1 puszka kukurydzy
    200 ml przecieru pomidorowego
    1 papryczka chili
    sól, pieprz, pieprz cayenne
    350 g ulubionego makaronu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić i zeszklić w rondlu spryskanym olejem, kiedy się zezłoci dodać mięso i smażyć około 10 minut, po czym dodać fasolę, kukurydzę, drobno posiekaną papryczkę chili i przyprawy. Podlać wodą.
    Całość dusić 10-15 minut. Wymieszać dokładnie z przecierem pomidorowym, zagotować. Ugotowany makaron odcedzić i wymieszać z sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Mięso Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować