Makaron penne z sosem pomidorowym

4.5 (158 ocen)

  • 20 min

Uwielbiam makaron na wszelkie sposoby

  • 20 min

Składniki:

  • 35 dkg mięsa mielonego (łopatka)
    cebula
    puszka pomidorów całych bez skórki
    mrożony pomidor cały
    mała marchewka
    sól
    pieprz ziołowy i czarny
    oregano
    bazylia
    pieprz młotkowany z kolędrą
    Dodatkowo:
    400g makaronu penne
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron penne z sosem pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy i razem z mięsem wykładamy na rozgrzaną patelnię. Podsmażamy a następnie przekładamy do garnka lub rondla i dodajemy pomidory z puszki oraz bardzo cienko pokrojona marchewkę (może być starta). Mrożonego pomidora rozmrażamy lekko i kroimy na mniejsze kawałki. Dorzucamy do sosu. Dosypujemy przyprawy i dokładnie mieszamy. Gotujemy pod przykryciem około 25 minut co jaki czas mieszając. Podajemy z ugotowanym makaronem penne i posypane serem żółtym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować