Makaron naleśnikowy z jeżynami i kremem kokosowym

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne danie, które możemy podać na słodki obiad lub deser. Makaron, jeżyny i śmietana o smaku kokosowym to pyszne połączenie. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na naleśniki :
    200 ml mleka
    1 jajko
    1 łyżka cukru pudru
    1 łyżka oleju
    4 łyżki mąki
    szczypta soli
    szczypta proszku do pieczenia
    olej do smażenia
    Składniki na krem :
    400 ml śmietany
    1 łyżka cukru pudru
    2 cukry waniliowe
    2 - 3 łyżki wiórków kokosowych
    Pozostałe składniki :
    jeżyny
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Dania główne Naleśniki

Makaron naleśnikowy z jeżynami i kremem kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto naleśnikowe miksujemy i odstawiamy. W międzyczasie myjemy jeżyny i osuszamy z wody na cedzaku. Śmietanę przelewamy do pojemnika i miksujemy na sztywno. Dodajemy oba cukry i wiórki kokosowe, mieszamy. Odstawiamy do lodówki.
    Naleśniki smażymy na rozgrzanym oleju, przekładamy na talerz. Zwijamy w ruloniki i kroimy.
    Makaron przekładamy na talerze i dekorujemy kremem, układamy jeżyny. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier puder Jeżyny Śmietana Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować