Makaron muszle faszerowany twarożkiem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Makaron muszle faszerowany twarożkiem ze szczypiorem i rzodkiewką, podajemy jako zimną przystawkę.

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • makaron muszle 10 szt.
    twaróg 25 dag
    rzodkiewki 4 szt.
    szczypior 1 pęczek
    sól do smaku
    pieprz ziołowy do smaku
    jogurt naturalny 3 łyżki

Makaron muszle faszerowany twarożkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makaron muszle faszerowany twarożkiem. 1. Twarożek:

    Biały ser rozdrabniamy widelcem, dodajemy drobno pokrojony szczypior i rzodkiewki. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy pieprzem i solą do smaku, dodajemy jogurt i ponownie mieszamy.
  • Makaron muszle faszerowany twarożkiem. 2. Faszerowane muszle:

    Muszle gotujemy według instrukcji która jest na opakowaniu, ja gotowałam 12 minut. Ugotowane muszle studzimy i faszerujemy zrobionym twarożkiem. Tak zrobione muszle podajemy jako zimną przystawkę.

    Smacznego !!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy