Makaron chiński na ostro z kurczakiem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś z kurczaka kroimy w małe paseczki. Wkładamy do miseczki i zalewamy 4 łyżkami sosu sojowego. Odstawiamy do lodówki na m.in godzinę (jeśli mamy więcej czasu im dłużej mięso będzie w marynacie tym lepiej).
2.Makaron gotujemy wg zaleceń na opakowaniu najczęściej 3 minuty do gotującej wody. Odcedzamy makaron i przelewamy zimną wodą. Następnie na rozgrzanej oliwie w woku smażymy kurczaka ok. 6-7 min aby delikatnie się ściął. Następnie dorzucamy warzywa chińskie mieszając. Smażymy na średnim ogniu przez 10 min. Dodajemy wszystkie przyprawy a następnie makaron. Całość mieszamy. Dodajemy 2 łyżki sosu sojowego i przez 2-3 min jeszcze smażymy.
Komentarze