Magdalenki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Magdalenki są to rozkoszne ciasteczka na zewnątrz chrupiące a w środku mięciutkie.Są pyszne i idealne na słoneczne letnie dni.

  • 30 min

Składniki:

  • 3 Jajka
    1 Łyżeczka miodu
    100 g cukru
    1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
    120 g mąki pszennej
    110 g masła stopionego
    Szczypta soli.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Magdalenki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Należy wymieszać jajka z miodem i cukrem. Mieszać trzepaczką przez 6 minut. Nie należy mieszać zbyt energicznie!
    Mąkę przesiać z proszkiem do masy jajecznej. Delikatnie wymieszać. Dodać masło i sól, dokładnie wymieszać. Przykryć folią i wstawić do lodówki na godzinę.
    Piekarnik rozgrzać do temperatury 240 stopni C.
    Ciastem napełniać foremki do 3/4 ich wysokości.
    Piec przez minutę, a następnie zmniejszyć temperaturę do 200 stopni C i piec przez 4 minuty. Ponownie zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec jeszcze przez 5 minut
    Magdalenki po upieczeniu powinny mieć chrupką skorupkę a w środku mięciutkie.

Porady

Można dodać do nich dżem,albo nadzienie cytrynowe

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować