Łosoś wędzony w galarecie

4.5 (157 ocen)

Prosty i efektowny sposób na wędzonego łososia. Idealnie byłoby użyć bulionu rybnego, ale warzywny też się sprawdzi. Nigdy wcześniej nie łączyłam łososia z marynowanym imbirem - to połączenie okazało się znakomite!przepis podpatrzony u Magdy Gessler

Składniki:

  • 100 g łososia wędzonego
    kilka plastrów marynowanego imbiru
    200 ml bulionu rybnego lub warzywnego
    koperek
    parę kaparów
    1 łyżeczka żelatyny
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki Przekąski

Łosoś wędzony w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia pokroić na drobne kawałki
  • 2. Bulion zagotować, rozpuścić w nim żelatynę - zgodnie z instrukcją.
  • image-1xrugi5 3. Na dno naczynek nalać po łyżce żelatyny. Ułożyć listki pietruszki, na nich rozłożyć warstwę łososia, polać żelatyną, ułożyć warstwę imbiru posypać koperkiem, polać żelatyną, na to ułożyć ostatnią warstwę łososia i zalać resztą bulionu.
  • image-11is55p 4. Wstawić do lodówki do stężenia. Podawać z chrzanem. Smacznego!

Porady

porcja na 2 naczynia o wymiarach 8cm x 15cm x 3 wys, można galaretki zrobić w 4 mniejszych

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Imbir Łosoś wędzony Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować