Łosoś w sosie musztardowo-śmietanowym

4.5 (182 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczny i prosty przepis na łososia w sosie z musztardy francuskiej.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - filety z łososia: 500 gramów
    - pieprz biały: 1.5 łyżeczki
    - sól: 1 łyżeczka
    - czosnek w kostkach: 1 sztuka
    - sok z cytryny: 1 sztuka
    - musztarda francuska: 3 łyżki
    - śmietana 18%: 200 gramów
    - oliwa: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łosoś w sosie musztardowo-śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Łososia myjemy, czyścimy z ości, jeśli jest ze skórą to zdejmujemy skórę, dzielimy na kawałki. Układamy kawałki łososia w naczyniu żaroodpornym, doprawiamy solą, pieprzem, 1 kostką czosnkową oraz skrapiamy cytryną.
  • łosoś w sosie musztardowym 2. W miseczce mieszamy śmietanę z musztardą i polewamy tym sosem łososia. Lekko skrapiamy łososia oliwą. Całość przykrywamy folią aluminiową – lepiej się piecze pod przykryciem, nie wysycha. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około 25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować