Łosoś w paprykowej marynacie

0 (0 ocen)

  • 45 min

Kolejny przepis mojej ulubionej rybki...

  • 45 min

Składniki:

  • ok. 360 g dzikiego łososia
    3 łyżki keczupu
    czerwona papryka w proszku
    pieprz
    woda
    masło

Łosoś w paprykowej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • łosoś w paprykowej marynacie 1. 1. W miseczce rozrabiamy keczup, przyprawy, dodajemy odrobinkę wody.
    Marynatą smarujemy łososia, układamy na blaszce, dodajemy troszkę masła i szczelnie owijamy w folię aluminiową. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 C ok. 25-30 min.

Porady

Łosoś będzie miał bardziej paprykowy smak gdy poleży w marynacie ok. 1 godziny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy