Pomysł podpatrzony na blogu kul http://mismakuje.blox.pl/html
ja troszkę zmodyfikowałam.
250 gram fileta z łososia/ tj 1 opak. Z Biedronki/
2 łyżeczki musztardy francuskiej z ziarnami gorczycy
1 łyżeczka syropu klonowego
0,5 łyżki soku z cytryny
1 łyżka Martini
sól i pieprz kolorowy do smaku
Łosos w marynacie winno- musztardowo- miodowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wymieszać razem sok z cytryny, musztardę, syrop klonowy i Martini. Doprawić solą i pieprzem.
Marynatą posmarować łososia z obu stron, ułożyć na folii tworząc pakuneczek, umieścić w naczyniu do zapiekania i odstawić na 1 godzinę.
Rozgrzać piekarnik do 200 stopni i zapiec przygotowanego łososia przez ok. 35 minut.
Podać z kolorowym makaronem uprzednio ugotowanym w lekko osolonej wodzie + ulubiona surówka np. fasolka szparagowa lub glazurowana marchewka
Komentarze