ŁOSOS W MARYNACIE WINNO- MUSZTARDOWO- MIODOWEJ

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

szybko, smacznie i zdrowo

  • 50 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Pomysł podpatrzony na blogu kul http://mismakuje.blox.pl/html
    ja troszkę zmodyfikowałam.

    250 gram fileta z łososia/ tj 1 opak. Z Biedronki/
    2 łyżeczki musztardy francuskiej z ziarnami gorczycy
    1 łyżeczka syropu klonowego
    0,5 łyżki soku z cytryny
    1 łyżka Martini
    sól i pieprz kolorowy do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Sosy

Łosos w marynacie winno- musztardowo- miodowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wymieszać razem sok z cytryny, musztardę, syrop klonowy i Martini. Doprawić solą i pieprzem.
    Marynatą posmarować łososia z obu stron, ułożyć na folii tworząc pakuneczek, umieścić w naczyniu do zapiekania i odstawić na 1 godzinę.
    Rozgrzać piekarnik do 200 stopni i zapiec przygotowanego łososia przez ok. 35 minut.
    Podać z kolorowym makaronem uprzednio ugotowanym w lekko osolonej wodzie + ulubiona surówka np. fasolka szparagowa lub glazurowana marchewka
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś pieczony Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować