Łosoś w cieście francuskim z pieczarkami

4.48 (178 ocen)

  • 50 min

Smaczne i łatwe w przygotowaniu:)

  • 50 min

Składniki:

  • 2 filety z łososia
    Ciasto francuskie
    15 dag pieczarek
    Cebula
    2 ząbki czosnku
    Natka pietruszki
    Cytryna
    Jajko
    Przyprawy (pieprz, zioła prowansalskie, oregano, bazylia)
Wystaw ocenę:

4.48 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łosoś w cieście francuskim z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia doprawiamy do smaku, skrapiamy sokiem z cytryny. Pieczarki kroimy i przesmażamy z czosnkiem i cebulą. Pod koniec dodajemy przyprawy oraz pietruszkę.
  • 2. Ciasto delikatnie rozwałkowujemy i układamy na nim łososia. Na rybę kładziemy pieczarki, ciasto zwijamy, boki chowamy pod spód.
  • 3. Ciasto smarujemy rozkłóconym jajkiem i pieczemy ok. 30 min w 180 st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować