Łosoś pieczony w glazurze miodowej z pomarańczami i pomidorami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Błyskawiczny obiad z udziałem ulubionej rybki.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 steki z łososia
    łyżka masła
    łyżeczka miodu
    cytryna do skropienia
    sól, pieprz cytrynowy
    pół łyżeczki przyprawy pomidory suszone z czosnkiem i bazylią
    1 pomidor w plastrach
    2 krążki z pomarańczy
    obrane ziemniaki do obiadu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Łosoś pieczony w glazurze miodowej z pomarańczami i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia krótko płuczemy, pozbawiamy go łusek, osuszamy w ręczniku papierowym.
    Solimy, skrapiamy lekko sokiem z cytryny, posypujemy pieprzem cytrynowym i przyprawą, odstawiamy na pół godz do lodówki.
    Po wyjęciu smarujemy glazurą z połączenia miodu i płynnego masła, obkładamy plastrami pomarańczy i pomidora, wstawiamy do kombiwara na 30 minut, temp ok 170stopni.
    W trakcie pieczenia gotujemy ziemniaczki.
    Obiad gotowy :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować