2 steki z łososia
łyżka masła
łyżeczka miodu
cytryna do skropienia
sól, pieprz cytrynowy
pół łyżeczki przyprawy pomidory suszone z czosnkiem i bazylią
1 pomidor w plastrach
2 krążki z pomarańczy
obrane ziemniaki do obiadu
Łosoś pieczony w glazurze miodowej z pomarańczami i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Łososia krótko płuczemy, pozbawiamy go łusek, osuszamy w ręczniku papierowym.
Solimy, skrapiamy lekko sokiem z cytryny, posypujemy pieprzem cytrynowym i przyprawą, odstawiamy na pół godz do lodówki.
Po wyjęciu smarujemy glazurą z połączenia miodu i płynnego masła, obkładamy plastrami pomarańczy i pomidora, wstawiamy do kombiwara na 30 minut, temp ok 170stopni.
W trakcie pieczenia gotujemy ziemniaczki.
Obiad gotowy :)
Komentarze