Łosoś pieczony w folii z czerwoną cebulą

4.5 (194 ocen)

Sposób na szybką i zdrową kolację z rybą w roli głównej

Składniki:

  • 3 porcje łososia w dzwonkach
    1 cytryna
    1 mała cebula czerwona
    3 ząbki czosnku
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    sól, pieprz, tymianek
    odrobina tłuszczu
    folia aluminiowa do zapiekania
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łosoś pieczony w folii z czerwoną cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Łosoś pieczony w folii z czerwoną cebulą 1. Umyte porcje łososia skrapiamy wyciśniętym sokiem z cytryny, nacieramy z dwóch stron przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Odstawiamy na kilka minut.
  • Łosoś pieczony w folii z czerwoną cebulą 2. W tym czasie obieramy cebulę i kroimy ją w paseczki. Nagrzewamy piekarnik (180 C). Rozkładamy folię i natłuszczamy ją oliwą. Na folii układamy porcje łososia. Na każdym kawałku rozkładamy cebulę i posypujemy natką pietruszki. Zawijamy folię. Rybę zapiekamy w folii 2o-25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować