Łosoś na suszonych pomidorach i szpinaku

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Łosoś w najlepszym wydaniu :) delikatny , wyśmienity pomysł na danie.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • ok. 200g Łosoś świeży
    1 mała cebula
    75g jogurtu nauralnego
    15g oliwy z oliwek
    120g pomidorów suszonych
    150g szpinaku
    czosnek
    sok z cytryny
    rozmaryn
    przyprawa do ryb
    sól

Łosoś na suszonych pomidorach i szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować marynatę. Do oliwy dodać ok. 1 łyżeczkę przyprawy do ryb, rozmarynu, soku z cytryny i trochę soli. Wszystko wymieszać. Łososia trzymać w marynacie około 15-20min. Następnie włożyć do nagrzanego do 180stopni piekarnika i piec ok. 20min.

    Na rozgrzany olej wrzucić drobno posiekany ząbek czosnku , poddusić. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Kiedy cebula się zeszkli, dodać jogurt. Gdy zacznie się gotować dodać szpinak i suszone pomidory, mieszając- gotować przez kilka minut. Doprawić wszystko solą . Upieczonego łososia ułożyć na przygotowanym sosie z pomidorów i szpinaku

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy