LONDYŃSKIE BUŁECZKI JABŁKOWO-CYNAMONOWE

0 (0 ocen)

ŚWIETNE,KUSZĄ SMAKIEM I WYGLĄDEM

Składniki:

  • 10 DAG DROŻDZY
    75 DAG CUKRU PUDRU
    1 JAJKO
    215 ML CIEPŁEGO MLEKA
    50 DAG MASŁA
    450 DAG MĄKI
    1/2 ŁYZECZKI SOLI
    6 JABŁEK
    2 ŁYŻECZKI CYNAMONU

Londyńskie bułeczki jabłkowo-cynamonowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • LONDYŃSKIE BUŁECZKI JABŁKOWO-CYNAMONOWE 1. DROŻDZE MIESZAMY Z ŁYŻECZKĄ CUKRU PUDRU,DODAJEMY JAJKO I MLEKO.ODSTAWIAMY W CIEPŁE MIEJSCE, AZ SIĘ SPIENI. MASŁO UCIERAMY Z MĄKĄ,SOLĄ I POŁOWĄ CUKRU PUDRU.
    DO WGŁĘBIENIA NA ŚRODKU MĄKI WLEWAMY DROŻDZE.WYRABIAMY NA GŁODKIE CIASTO.ODSTAWIAMY DO PODROŚNIĘCIA.
    PODROSNIĘTE CIASTO ROZWAŁKOWUJEMY NA KWADRAT.
    JABŁKA TRZEMY NA TARCE O DUŻYCH OCZKACH,POSYPUJEMY CYNAMONEM.
    KŁADZIEMY NA CIASTO I ZWIJAMY W ROLADĘ.KROIMY NA 15 RÓWNYCH KAWAŁKÓW.
    I PRZEKŁADAMY KAŻDĄ CZĘŚC BLISKO SIEBIE DO 3 KEKSÓWEK O WYM.30X12.
    PIECZEMY W 200 ST PRZEZ OKOŁO 20-25MIN

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy