Lody truskawkowo - kokosowe

2 (1 ocen)

  • 50 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne lody. Przygotowane z mrożonych truskawek, jogurtu, wiórków kokosowych z dodatkiem miodu. Polecam.

  • 50 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 50 dag mrożonych truskawek
    40 dag jogurtu greckiego
    3 łyżki miodu
    2 łyżki wiórek kokosowych
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Desery Lody

Lody truskawkowo - kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mrożone truskawki przekładamy z woreczka do wysokiego naczynia i dodajemy wiórki kokosowe, jogurt naturalny, miód i odstawiamy na 30 minut, aby truskawki lekko się rozmroziły.
    Następnie blendujemy na gładką masę i przekładamy do pojemnika. Wstawiamy do lodówki i mrozimy, najlepiej przez całą noc. Wyjmujemy z zamrażarki około 30 minut przed podaniem.

Porady

Czas przygotowania bez mrożenia

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt grecki Miód Truskawki Wiórki kokosowe

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować