Lody Rafaello

4.49 (172 ocen)

  • 5 godz.

Po prostu pyszne! Idealnie kremowe, mocno migdałowo-kokosowe. Pyszny deser na upalne dni.

  • 5 godz.

Składniki:

  • - 500 ml kremówki,
    - 2 opakowania "Śnieżki",
    - 2 tabliczki białej czekolady,
    - po pół szklanki wiórek kokosowych i płatków migdałowych,
    - 150 g waniliowego serka homogenizowanego.
Wystaw ocenę:

4.49 (172 ocen)

Zobacz również:

Desery Lody

Lody rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę stop w kąpieli wodnej. Śmietanę kremówkę ubij na sztywno ze
    "Śnieżką", wymieszaj z wiórkami kokosowymi i płatkami
    migdałowymi.
    Do masy dodaj stopioną białą czekoladę i serek waniliowy, dokładnie
    wymieszaj. Przełóż do foremek (lub kubeczków np. po jogurtach), włóż
    da zamrażalnika na około 3-4 godziny.

Porady

Gotowe lody można podawać także z ssem czekoladowym lub owocowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada Kokos Migdały Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Komunia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować