Lizaki bezowe

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 9 osób
  • Trudny

Lizaki bezowe mogą posłużyć jako efektowny pięknie zapakowany w celofal upominek dla gości weselnych. Nasze lizaki wędrują do słodkich maluchów na dzień dziecka

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 9 osób
  • Trudny

Składniki:

  • Składniki
    kurze białka 100 g
    cukier drobny kryształ 200 g
    barwniki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka Bezy Beza Lizaki

Lizaki bezowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka i cukier umieszczamy w szklanej misce i podgrzewamy w kąpieli wodnej na malym ogniu. Mieszamy ubijaczka co jakiś czas. Kiedy cukier całkowicie się rozpuści rozpoczynamy ubijanie. Czas ubijania należy dopasować do posiadanego miksera. Masa bezowa powinna być gęsta, lśniąca i mocno ciągnąca. Przekładamy masę do rękawa cukierniczego z odpowiednią tylką i wyciskamy beziki na patyki od szaszłyków. Patyczkiem możemy dodać odrobinę barwnika do worka. Suszymy na niskiej temperaturze do momentu, aż swobodnie będą odchodzić od maty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Beziki Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować