Letnia zapiekanka z młodymi ziemniakami i kalafiorem

4.5 (143 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób

Latem stawiajmy na lżejsze dania, to niewątpliwie takim jest:). Młode ziemniaki, kalafior i chuda drobiowa kiełbasa stanowią doskonałe połączenie. Zapiekankę popijmy szklanką zimnej maślanki:).

  • 60 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
    1 kalafior
    400g kiełbasy drobiowej
    1 pęczek koperku
    200g pomidorków koktajlowych
    1 jajko L
    200 g śmietany 18%
    sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Zapiekanki

Letnia zapiekanka z młodymi ziemniakami i kalafiorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki skrobiemy. Kalafior dzielimy na różyczki. W osobnych garnkach warzywa gotujemy do miękkości. Koperek siekamy, kiełbasę kroimy w plastry. Pomidorki przekrawamy na pół.
  • 2. Jajka, śmietanę, koperek i przyprawy mieszamy ze sobą. Dodajemy do warzyw i kiełbasy, mieszamy do połączenia składników.
  • 3. Zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować