Letnia surówka z roszponki i fenkuła

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pachnący i pyszny dodatek do obiadu

  • 20 min

Składniki:

  • 1 fenkuł
    3 łyżki prażonej cebulki
    duża garść roszponki
    1 czerwona papryka
    1 jabłko
    pół opakowania dowolnych kiełków
    3 łyżki słonecznika
    sos:
    3 łyżki oliwy z oliwek
    sok z cytryny
    2 łyżeczki miodu
    1 łyżka octu balsamicznego
    sól i pieprz do smaku

Letnia surówka z roszponki i fenkuła - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fenkuł oczyszczamy i kroimy w piórka, dodajemy do niego roszponkę, kiełki, oczyszczoną i pokrojoną w cienkie paseczki paprykę, oczyszczone i utarte na grubych oczkach jabłko, słonecznik i cebulkę. Całość polewamy przed podaniem sosem ( wszystkie składniki mieszamy z sobą)

Porady

Surówka doskonale smakuje również z sałatą lodową lub rukolą

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy