Letnia sałatka z brzoskwiniami, awokado, serem i granatem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Lekka, pyszna sałatka z owocami, idelana na lato.

  • 15 min

Składniki:

  • - 2 garści mieszanki sałat (ok. 70 g)
    - 1 duża garść szpinaku (ok. 35 g)
    - 100 g sera pleśniowego gorgonzola
    - 4 brzoskwinie paraguayo (ufo)
    - 1 awokado
    - 1/2 granatu
    - 1/2 soczystej pomarańczy
    - 1 łyżeczka miodu płynnego

Letnia sałatka z brzoskwiniami, awokado, serem i granatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak i sałatę umyć, a następnie razem wymieszać. Wyłożyć je po równo na dwa talerze. Awokado przekroić na pół, obrać i wykroić pestkę. Każdą połówkę pokroić na około 5 plasterków. Brzoskwinie obrać, również wykroić pestki i pokroić je na małe kawałki. Awokado i brzoskwinie wyłożyć na talerze na wcześniejszych składnikach. Obie porcje posypać pestkami granatu, polać sokiem wyciśniętym z pomarańczy i miodem.

Porady

Przepis jest na dwie porcje

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy