Letni deser w pucharku

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Na upalne dni.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 Galaretki malinowe
    1 Galaretka przezroczysta
    200ml kremówki 30-36%
    1 łyżeczka cukru pudru
    Maliny zamrożone
    Winogrono bezpestkowe

Letni deser w pucharku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Malinowe galaretki rozpuścić w 3 szkl wrzątku i przelać do pucharków. Wsypać zamrożone maliny i odstawić do stężenia.

    Kremówkę ubić z cukrem pudrem i ułożyć warstwę na stężonej malinowej galaretce.

    Przezroczystą galaretkę rozpuścić w 1 szkl wrzątku.

    Na kremówce poukładać połówki winogrona i zalać je stężoną galaretką przezroczystą.

Porady

4 duże pucharki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy